В НБА планират да вземат мерки срещу често използваната стратегия, която отборите използват срещу определени съперници, фаулирайки ги умишлено и пращайки ги на наказателната линия. 

Обикновено това се случва срещу високи играчи, като в момента с най-много проблеми от тази позиция са Дуайт Хауърд, Андре Дръмънд и ДеАндре Джордън, които най-често стават жертви на подобна тактика. 

Това кара ръководителите на Лигата да обмислят въвеждането на промени в правилата, които да ограничат тези ситуации. 

„Ние просто сме принудени да вземем някакви мерки, защото не искаме баскетболът да се играе по този начин. Разбирам, че в крайна сметка играчите трябва да се научат да бележат от линията, но все пак ние искаме да забавляваме хората и те не са никак доволни, когато подобно нещо се случва“ заяви комисионерът Адам Силвър. 

Възможно е подобен тип нарушения, да се третират като груби от първа степен, което ще означава освен два наказателни удара и топката да остане притежание на отбора като се очаква нововъведенията да бъдат наложени през лятото. 

Ето и резултатите от деня в НБА: Бостън – Сакраменто 128:119 (9-а победа в 10 мача за Селтикс), Ню Йорк – Денвър 96:101, Орландо – Атланта 96:94 (победен кош на Ник Вучевич със сирената), Маями – ЛА Клипърс 93:100.