След два разочароващи сезона и без Коби Брайънт, в ЛА Лейкърс са твърдо решени да се върнат сред водещите отбори в НБА. 

Отборът избра под №2 от Драфта талантливия Брандън Инграм, а в първия ден за преговори със свободни агенти, си осигури услугите и на шампиона с Кливланд Тимофей Мозгов. 

Според медиите Езерняците са се разбрали с руснака да подпише за 4 години срещу 64 милиона долара. Той се отчете с по 6,3 точки и 4,4 борби през сезона, в чийто край стоеше през повечето време на пейката, но за мнозина е изключително солиден играч и ще бъде полезен на калифорнийци. 

Мнозина обаче са на мнение, че подобна сума е твърде висока за Мозгов, който бе с добра роля в Денвър и Ню Йорк преди да отиде в Кливланд и сега ще трябва да докаже, че заслужава по 16 милиона на година. 

В Торонто обаче са на мнение, че правят отлична сделка, задържайки ДеМар ДеРозън срещу 139 милиона долара за 5 години. Гардът завърши с по 23,5 точки и 4,5 борби през миналата кампания и помогна на Раптърс да стигнат до финала в конференцията. Освен това той винаги е твърдял, че приоритетът му е да остане в Канада, което сега ще се случи. 

Много солиден договор ще получи и Брадли Бийл в Уошингтън, като според информациите Уизърдс ще му дадат 128 милиона долара за 5 сезона.