Пол Пиърс ще остане в НБА и през следващия сезон, който започват в края на октомври. 

Ветеранът обяви, че това обаче ще бъде последната му година в Лигата и през 2017-а ще приключи с баскетбола. 

„Това е последният ми сезон. Време е да се откъсна от баскетбола. За всяко трудно решение човек трябва да бъде в мир със себе си. Аз смятам, че е дошло време за раздяла, но все още имам сили за още един сезон” заяви баскетболистът, който другия месец ще стане на 39 години. 

Пиърс се колебаеше дали да не прекрати кариерата си преди кампанията, но след разочароващата минала кампания, в която неговия ЛА Клипърс падна от Портланд още в първия кръг на плейофите, реши да остане още една година. 

„Всичко случило се през пролетта и начина, по който отпаднахме оказа влияние на решението ми и аз искам да помогна на отбора да компенсира това. Да спечеля титлата с Лос Анджелис Клипърс би било нещо феноменално и точно това ми дава сили да продължа” добави той. 

Пиърс е шампион на НБА през 2008-а с Бостън, където мина голяма част от кариерата му. След периоди в Бруклин и Уошингтън, той пристигна пристигна при Крис Пол и Блейк Грифин в родния Лос Анджелис, като прие ролята на помощен играч и се отчете с по 6 точки на мач. Иначе в кариерата има средно по 20,6 и 5,7 борби.