Баскетболистите на Кливланд Кавалиърс започнаха с победа в предсезонните мачове, след като се справиха у дома с Орландо със 117:102. 

Шампионите играха здраво в защита и показаха добра стрелба, като дръпнаха с 28 точки преди последната четвърт, в която гостите само направиха поражението си по-почетно. 

Един от героите при спечелването на титлата през юни Кайри Ървинг получи почивка и не взе участие в сблъсъка, както и друг от титулярите – Тристан Томпсън. 

Суперзвездата ЛеБрон Джеймс вкара 7 точки за 13 минути на паркета, като пропусна едва един от четирите си изстрела към коша. Кевин Лав реализира 8 точки за същото време. 

Треньорът Тайрън Лу очаквано даде възможност на повечето от резервите и на играчите, които се надяват да получат постоянен договор с отбора, да покажат качествата си. Така Джордън Макрей се отчете с 20 точки, Кей Фелдър добави 14, а Джонатан Уилсън и Чанинг Фрай добавиха по 12. 

В други мачове Юта победи при гостуването си на Финикс със 104:99, след 21 точки и 10 борби на центъра Руди Гобер, а ЛА Клипърс победи Торонто със 104:98 след 24 точки и 17 на Реймънд Фелтън.