Баскетболистите на Юта и Милуоки вече имат домакинско предимство в плейофите на НБА, след като спечелиха първите мачове в своите серии като гости и дръпнаха с 1-0. 

Джазмените, които играха първия си мач в елиминациите от 2012-а, измъкнаха 97:95 при визитата си в Лос Анджелис срещу Клипърс. 

Домакините наваксаха изоставане от 7 точки в последните 4 минути и половина и изравниха след пробив на Крис Пол 13 секунди преди края. Последната дума обаче имаше Джо Джонсън, който атакува срещу Джамал Крофърд и ДиАндре Джордън и реализира със  сирената, за да донесе успеха на отбора си. 

Гардът завърши с 21 точки от пейката, Гордън Хейуърд добави 19 точки, а Юта преодоля контузията на центъра си Руди Гобер, който напусна след само 17 секунди заради травма в коляното, като най-вероятно става въпрос за разтежение. Мач №2 отново е в Лос Анджелис. 

Милуоки пък срази Торонто с 97:83 насред Канада, като по този начин Раптърс за 8-и път поред загубиха първата среща от плейофна серия. Янис Антетокумпо поведе Елените с 28 точки, новобранецът Малкълм Брогдън добави 16, а гостите си осигуриха успеха през второто полувреме, спечелено с 51:32. 

В последния мач Сан Антонио не допусна изненада и отнесе Мемфис у дома със 111:82, за да дръпне също с 1-0. Кауай Ленърд наниза 32 точки и Шпорите победиха Гризлис за 9-и път поред в плейофите. Гостите водеха с 30:25 след първата част, но в останалите 3 бяха тотално надиграни и след 52:86 в тях логично отстъпиха. Шпорите успяха в 53% от стрелбите си, взеха борбите с 43-35 и наваксаха ранно изоставане от 11 точки, за да тръгнат с победа.