Без лидера си Кауай Ленърд Сан Антонио изигра най-добрия си мач в плейофите до момента и след 114:75 като гост затвори серията с Хюстън с 4-2 победи. За място в големия финал на НБА Шпорите сега ще срещнат непобедения Голдън Стейт, като първият мач е в неделя вечерта. 

Позабравеният Ламаркъс Олдридж напомни за себе си, като наниза 34 точки и взе 12 борби, за да могат тексасци да стигнат за 13-и път в историята си финала в конференцията. За крилото това ще бъде първо участие в кариерата толкова далеч в елиминациите. 

„Той наистина бе страхотен. Търсеше топката, излизаше на добри позиции, подаваше отлично, бореше се под коша и това много ни помогна“ не спести похвалите си и треньора Грег Попович. 

Джонатан Симънс се отчете с 18 точки на мястото на Ленърд, а Шпорите поведоха с 19 точки на почивката и не погледнаха назад, като вкараха 53% от стрелбите си. Освен това те доминираха тотално под двата коша с 60-37 борби. 

Ракетите нямаха никакъв отговор, като стрелбата им бе ужасяваща – 28,6%. Джеймс Хардън приключи с 10 точки, което означаваше лош край на сезона за тях, но въпреки всичко кампанията определено бе позитивна.