Лидерът на Сан Антонио Спърс Кауай Ленърд почти сигурно ще пропусне мач №2 от финалната серия срещу Голдън Стейт, обяви треньорът Грег Попович. „Очевидно няма да играе“ заяви наставникът, без да разкрива подробности за състоянието на играча. 

Крилото обърна глезен в първата среща, стъпвайки върху крака на Заза Пачулия и след неговото напускане Шпорите загубиха аванс от 23 точки, за да паднат драматично със 111:113. 

Грузинецът обяви, че е направил каквото е трябвало, за да затрудни съперника си и самият Ленърд отказа да го обвини за случилото се, но босът на Сан Антонио бе крайно недоволен и обвини центъра на Уориърс в „мръсно“ действие. 

„Подобно нещо е опасно и неспортсменско, а точно този индивид и преди е правил подобни неща. Точно затова не можем да смятаме, че това е станало случайно и не е имал такива намерения. На кого му пука дали е искал или не? Видях какво стана, той има история и в миналото с подобни неща, което бе прави бесен“ заяви Попович, знаейки, че това може да е ключово за цялата серия. 

„Имахме великолепен сезон. Играхме доста добре в плейофите и смятам, че дори се подобрявахме. Освен това водехме с 23 точки в третата част срещу Голдън Стейт, след което се случи това с Кауай. И искате да ви кажа какви са ни шансовете и как се чувстваме? Ето така се чувстваме“ добави ядосаният бос.