Баскетболистите на Голдън Стейт не останиха шансове на Сан Антонио и след 136:100 дръпнаха с 2-0 в серията преди двата мача в Тексас. 

Без лидера си Кауай Ленърд Шпорите сякаш предварително бяха загубили мача, тъй като интригата тотално липсваше и всичко стана ясно още до почивката. Изключително лоша стрелба на гостите, съчетана с убийствена точност от домакините означаваше, че нищо добро не очаква Сан Антонио. 

Стеф Къри избухна с 15 точки в първата четвърт завършила 33:16 за домакините, които продължиха по същия начин и във втората. В един момент стрелбата им отдалеч бе невероятна - 10 от 13, като те приключиха на полувремето с 65% от игра. Добавяйки и 23 асистенции резултатът 72:44 бе закономерен. 

Единствено Джонатан Симънс, който стартира вместо Кауай Ленърд, играеше добре за Шпорите, докато Ламаркъс Олдридж бе разочароващ с едва 2 точки за 19 минути и 3 грешки. 

В третата част ситуацията не се промени. В един момент разликата можеше да падне под 20 точки, но Олдридж пропусна от тройката, след което Уориърс веднага увеличиха аванса си и от крайна третата четвърт мачът се доиграваше. Авансът достигна 41 точки и калифорнийци постигнаха една от най-убедителни победи в историята си в елиминациите. 

Уориърс успяха в 56% от стрелбите си, вкараха 18 тройки и направиха 39 асистенции. Къри приключи с 29 точки, а новобранецът Патрик Маккоу добави 18 от пейката. Джонатан Симънс вкара 22 за Сан Антонио.