За първи път от 20 години Франция не успя да стигне до 1/4финалите на европейското първенство по баскетбол. Германия спря Петлите след победа с 84:81 в оспорван мач. 

Така Бундестимът се класира сред най-добрите 8 на надпреварата за първи път от 2007-а, а поражението на французите бе логично, тъй като на целия турнир те не бяха убедителни.  

Французите отвориха аванс от 14:4 в средата на първата част и след това продължиха да водят, но немците държаха разликата под 10 точки, въпреки че лидерът им Денис Шрьодер започна лошо и дълго време нямаше кош. 

На почивката Петлите водеха с 40:34, но в третата част Бундестимът се приближи до 44:46, а след това и изравни при 51:51 след силно представяне на Даниел Тайс. В началото на последния период Бундестимът вече дръпна с 64:60. 

Французите отговориха с 5 поредни точки, но две поредни тройки за Германия отново дадоха предимство на немците при 70:65. Тройка на Тайс за 77:68 до голяма гарантира успеха на Германия. 

Французите все пак държаха феновете в напрежение до самия край, като дори Нандо де Коло имаше възможност да стреля със сирената, но от центъра пропусна и не успя да прати мача в продължение. 

Въпреки лошото начало на мача Денис Шрьодер се отчете с 21 точки и 8 асистенции за победителите, а Даниел Тайс добави 22 и 7 борби. За Франция Еван Фурние отбеляза 27 точки, които не стигнаха.