Може ли някой да спре Голдън Стейт Уориърс по пътя към нова титла в НБА е големият въпрос в началото на 72-ия сезон в най-силната баскетболна лига в света. 

Калифорнийци продължават да изглеждат непобедеми, след като запазиха отбора си през лятото и добавиха някои ротационни играчи като Ник Йънг и Омри Каспи. 

Кевин Дюрант, Стеф Къри и Клей Томпсън няма да изневерят на стила си и да им се противопоставиш изглежда до голяма степен невъзможно. 

Тази нощ Голдън Стейт открива кампанията с домакинство срещу Хюстън, който се очакваеш да бъде най-сериозният конкурент на отбора на Запад, след като взе Крис Пол и със сигурност Ракетите имат амбиции да стигнат далеч. 

Те обаче не успяха да привлекат Кармело Антъни, който се оказа в Оклахома Сити, където с Ръсел Уестбрук и Пол Джордж оформи отлично трио и Гръмотевиците определено гледат към трона на Уориърс. 

Сан Антонио също ще бъде в челото, въпреки че Кауай Ленърд ще пропусне първият двубой за сезона. Ламаркъс Олдридж поднови договора си с Шпорите, които взеха Руди Гей, но сега определено ще им бъде трудно. 

Интерес буди Минесота, който добави Джими Бътлър към редиците си и определено може да бъде приятна изненада в конференцията. С Пол Милсап Денвър също изглежда доста солиден, а за останалите места в плейофите явно ще се борят Портланд, ЛА Клипърс, Мемфис и Ню Орлийнс. 

На Изток картината е малко по-неясна, макар че Кливланд остава основен претендент за 4-и пореден финал. ЛеБрон Джеймс се събра с Дуейн Уейд и Дерик Роуз и въпреки че новото попълнение Айзея Томас е аут до януари, Кавалиърс не смятат да свалят гарда. 

Голямата опасност за тях ще дойде от Бостън, където бе пратен Кайри Ървинг, който още в първия мач тази нощ ще се изправи срещу бившия си тим. С привличането и на Гордън Хейуърд Селтикс определено отправят поглед към финала, така че битката с Кавс ще бъде сериозна. 

След тях обаче ще бъде интересно, като Вашингтон Уизърдс също има претенции за място в Топ 4, заедно с Торонто и Милуоки. Маями, Филаделфия, Шарлът и Детройт вярват, че ще се доберат до елиминациите. 

Така или иначе е ясно, че кампанията ще донесе много емоции, атрактивни изпълнения и драматични развръзки, каквито само магьосниците отвъд Океана могат да предложат.