Дълго лелеяният от феновете на Борусия нов възход на отбора е факт. След втора победа над Байерн в този шампионат Гладбах е вече на второ място в класирането.

Архитектът на успеха е треньорът. Швейцарецът Люсиен Фавре е смятан сред колегите си за един от най-добрите тактици в съвременния футбол.

„Да биеш Байерн е много, много хубаво. Защото е много трудно да ги победиш. Как владеят топката  - това е световна класа”, отдаде дължимото на противника Фавре.

„Нашата цел беше да се защитаваме добре и да контраатакуваме – играчите го направиха много добре. Играхме силно тактически, компактно. Противникът не намери пространства, въпреки че владееше топката. Добре се защитавахме, при това без да правим почти никакви нарушения”, анализира той.

„Сега искаме да събираме още точки, да играем мач за мач и да се борим за всяка точка. Имаме добър отбор, иначе нямаше да сме на това място. Но трябва да останем твърдо на земята – все пак преди година бяхме на 16-то място по това време”, отчита треньорът на Борусия.