Наставникът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола не остана доволен от представянето на своя отбор, който профука аванс от 3:1 срещу Хофенхайм, завършвайки наравно 3:3.

"Съперникът беше по-агресивен от нас. Ние успяхме да обърнем резултата и да изиграем едно прилично първо полувреме, намирайки добри решения", сподели Гуардиола след двубоя.

"През второто полувреме нашият противник видимо беше по-добър. Ние не успяхме да си подаваме топката твърде често и имахме проблеми. Не играхме добре след почивката."

"Поздравявам Хофенхайм. Нашият съперник налагаше добра преса. Ние се нуждаехме от контрола върху топката, но през втората част случаят не беше такъв."

"Сега трябва да анализираме срещата и да се подготвим по най-бързия начин за мача срещу Манчестър Юнайтед във вторник. Ако срещу тях играем така, както през второто полувреме днес, няма да бъдем фаворит. Трябва да подобрим играта си."

"Контузията на Тиаго е голям удар за него. Сега идват четвъртфиналите в Шампионската лига, лятото е световното първенство по футбол. Нашият отбор е по-слаб без него."

"Няма футболист, който заслужава подобно нещо. Той ще трябва да се подложи на операция. Тежко е не само за него, но и за целия отбор. Тиаго ще ни липсва в оставащите срещи, защото е специален футболист", добави Гуардиола.