Полузащитникът на Байерн Мюнхен Чаби Алонсо обяви Мануел Нойер за най-добрия вратар, с когото е играл някога.

"Той не само е с голяма преднина най-добрият вратар, с когото съм играл, но също така е изключителен и като полеви играч", обяви Алонсо пред списание "Шпорт Билд".

"Разбира се, че още преди това бях наясно с факта, че той е от най-висока световна класа. Но заедно с Давид Алаба в Байерн Нойер ме изненада най-много всъщност колко е добър."

"Ако Нойер спечели Златната топка, тогава изборът ще бъде напълно заслужен. И тук идва въпросът дали при избора се взимат под внимание индивидуалните изяви."

"И в този случай става трудно да се пребориш с Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Или се взимат под внимание и успехите на отборите? Тогава германците имат най-големи шансове. Със сигурност ще стискам палци за колегите си в Байерн."

Освен Нойер, Германия има още петима представители в разширения списък в борбата за Златната топка: Томас Мюлер, Тони Кроос, Бастиан Швайнщайгер, Марио Гьотце и Филип Лам.

Чаби коментира и Кроос, с когото си размениха местата през лятото: "Тони все още е млад футболист и от 2-3 години играе на най-високо ниво. За мен той е сред петимата най-добри халфове в света. За мен беше ясно, че ще се наложи в Реал и ще стане важен за тима", добави Алонсо.