Почетният президент Ули Хьонес стои твърдо зад критичното си мнение за представянето на старши треньора Томас Тухел начело на Байерн Мюнхен, въпреки че последният реагира гневно и запита защо това случва точно преди ключовия полуфинален мач от Шампионската лига срещу Реал Мадрид.

Според Хьонес, цитиран от Кикер, Тухел се интересува повече от трансфери, отколкото от развието на настоящите кадри на Байерн. Треньорът отговори, че това е "далеч от истината".

Самият Хьонес застана зад думите си, но заяви, че реакцията от медиите е била твърде голяма. 72-годишният почетен президент на Байерн добави, че за него "не е проблем да сподели отново мнението си в бъдеще", ако не е доволен от ръководенето на отбора.

Думите на Хьонес, който няма реални функции в Байерн, изненадаха и легендата на отбора Лотар Матеус.

"През тази година имаше твърде много трусове в клуба. Странно е обаче Ули да изговаря такива неща четири или пет дни преди мача с Реал Мадрид, преди най-важния мач за Байерн през сезона. Не знам дали го е направил нарочно. Той обича да наелектризира обстановката от време на време", заяви той, цитиран от агенция ДПА.