Ариен Робен прави всичко възможно, за да може сензационно да бъде включен в групата на Байерн Мюнхен за тазвечершния сблъсък с Порто от Шампионската лига.

Още по темата

 

Както е известно, още вчера най-успешният германски клуб официално обяви на интернет-страницата си, че Робен е сред футболистите, които пропускат мача.

Вестник "Билд" обаче твърди, че холандецът е провел 45-минутно занимание вчера, наблягайки на тичане и спринтове в присъствието на фитнес-треньорите Лоренцо Буенавентура и Томас Вилхелми.

Това беше първа тренировка на "лалето" от 22 март, когато той получи разкъсване на коремен мускул при поражението с 0:2 от Борусия Мьонхенгладбах. Прогнозите тогава бяха за 6 седмици извън терените.

Според най-тиражния европейски вестник Робен вече не изпитва болки, но заради липсата на игрова практика няма как да изиграе цял мач. За едно полувреме обаче се предполага, че той ще има сили...

Все пак е за отбелязване, че бързоногото крило не присъстваше на последвалата заключителна тренировка на тима си.

Дали все пак Пеп Гуардиола ще изненада Порто с жокер от ръкава ще стане ясно един час преди мача тази вечер. Най-късно в 20.45 часа българско време двата отбора ще трябва да обявят своите групи за срещата.