Наставникът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола е на мнение, че бившият му отбор Барселона е кандидат №1 за триумф в Шампионската лига.

Още по темата

 

Баварците се паднаха срещу "блаугранас" на днешния жребий за полуфиналите на най-престижния европейски клубен турнир и Пеп ще се изправи за първи път срещу клуба на сърцето си, начело на който два пъти покори европейски връх.

"Очевидно е, че Барселона беше една от опциите пред нас. Аз пожънах големи успехи там, но сега съм щастлив тук в Байерн", започна своя коментар Гуардиола.

"За мен е добре, защото ще се върна у дома. Разбира се, че Барселона е най-добрият отбор. Благодарен съм за шанса да се завърна там с Байерн, за мен този момент ще бъде много специален и емоционален."

"Знаех, че рано или късно това ще се случи, когато си начело на друг голям отбор като Байерн. Не мога да кажа нищо лошо за Барселона, защото изпитвам респект към клуба. Никога няма да забравя предстоящите два мача срещу тях."

"Ще имам нужда от всичките си налични футболисти, за да ги елиминираме. Повярвайте ми, Барса е най-добрият отбор и ние ще трябва да ги анализираме добре."

"Много се радвам за Луис Енрике. Той е страхотен треньор и чудесен човек. Философията и психологията на Барса не са се променили. Те все още са почти същият отбор", каза още Пеп.