Бившият нападател на Байерн Мюнхен Джоване Елбер изрази опасенията си, че Байерн Мюнхен може да изживее кошмар в утрешния сблъсък с Барселона на стадион "Ноу Камп".

"За първи път от много дълго време отново изпитвам голям страх за моя Байерн. Отборът има толкова много контузени основни футболисти и срещу отбор като Барселона нещата могат да се развият зле", каза Елбер пред вестник "Мюнхнер Меркур".

"В първия мач практически не виждам никакви шансове за Байерн. Целта трябва да бъде отборът да не допусне твърде много голове, за да има шанс на реванша. За съжаление Байерн се нуждае от едно малко чудо."

"За Гуардиола ще бъде по-добре, ако жертва офанзивния си стил на игра. В предни позиции той няма много опции, затова моят съвет към него е да остави Барса да прави играта и да държи противника под контрол с наличните играчи."

"Някое статично положение, или индивидуална акция винаги могат да бъдат достатъчни. Най-важното в мача утре е да не се допуска попадение. Или поне головете да не бъдат твърде много. После у дома всичко е възможно", каза Елбер.