Треньорът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола е на мнение, че звездата на Барселона Лионел Меси практически не може да бъде спрян от нито една защита по света, когато се намира в най-добрата си форма. Баварците гостуват на "блаугранас" утре вечер в първия полуфинален мач на Шампионската лига.

Още по темата

 

"Чудесно е, че отново се завръщам в Барселона, това е моят дом, моят живот. Очевидно е, че за мен този мач е специален, защото бях в този клуб толкова много години. Но сега съм в Байерн и аз имам само една цел - да спечеля. Винаги искам да побеждавам и утрешният мач не прави изключение", започна Гуардиола на днешната пресконференция.

"Зная, че няма да ни бъде лесно, но също така не беше лесно да стигнем до полуфиналите. Щастлив съм да бъда тук, ние имаме големи шансове да се класираме за финала в Берлин. Знаех, че един ден ще се срещна с Барселона. Така е, когато водиш големи клубове."

"Но не съм дошъл тук на почивка, а да си върша работата. А тя включва победата. Хората в Барселона винаги са се отнасяли добре с мен, но феновете ще подкрепят своя отбор, това е очевидно. Трудно е да се намери слабо място на отбор с толкова много талант като Барса."

"Това е отбор, който винаги иска да притежава топката.  Ще видим кой ще надделее и кой ще се класира на финала. Техните футболисти ме познават, но не познават моите играчи. Може би ще успеем да ги изненадаме."

"Ние сме длъжни да отбележим попадение. Ще ни бъде доста трудно в Мюнхен, ако тук не се разпишем. Имаме нужда от поне един гол. Невъзможно е да се защитаваш през цялото време тук. Барселона е важна част от моя живот, но съм тук за победа."

"Ние се подготвихме добре и ще дадем най-доброто от себе си. Ще се радвам много, ако отбележим, но нямам представа каква би била реакцията ми, ако го сторим. Ако се оплаквахме от контузиите в нашия лагер, нямаше да спечелим Бундеслигата. Аз никога не съм се оплаквал от контузиите."

"Роберт Левандовски тренира добре и аз ще говоря с него, преди да реша кои да бъдат титулярите. Нуждая се от това всеки мой футболист да бъде готов за игра на 100%."

"Това е огромно предизвикателство. Не зная дали е възможно най-голямото, но е голямо. Затова съм толкова щастлив, че ще го изживея. Промених някои неща, гледайки мачове на Барселона напоследък. Направих някои настройки в нашия отбор, но все още имам същата идея, както в началото."

"Меси е в топ-форма и когато играе толкова силно, няма защита, която може да го спре. Няма система на игра, която да спре Меси. Той е твърде добър. Просто трябва да се опиташ да лимитираш играта му по друг начин - като направиш така, че топката да не стига до него толкова често. Но дори и тогава Лео не може да бъде спрян."

"Това, което правят Меси и Неймар е направо немислимо. Когато си мислиш, че те ще изскочат отляво, те идват отдясно... Ако само искате да спрете Меси, може да го сторите. Но не може през цялото време да го надбягвате. Всеки отбор по света се е пробвал, но той е твърде добър. Навярно можеш да го спреш с трима играчи. можеш поне да опиташ да ограничиш контактите му с топката."

"Тиаго Алкантара е продукт на академията на Барселона, той е много смел играч. Футболист, който може да ни помогне със своя характер. Той е много щастлив, че отново се завръща тук. Не мисля, че мачът утре ще завърши 0:0", каза още Гуардиола.