Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал иска да привлече през лятото втория капитан на Байерн Мюнхен Бастиан Швайнщайгер, пише списание "Кикер".

Двамата работиха заедно на стадион "Алианц Арена", като именно холандецът намери точната позиция на Швайни по терена, премествайки го от фланга в средата на терена.

Контрактът на Бастиан в Мюнхен изтича през 2016 година и до момента нито той, нито ръководството дават знак, че ще преподпишат. за сравнение, Филип Лам подписа до 2018 година, а Томас Мюлер - до 2019 година.

30-годишният Швайнщайгер не крие, че харесва футбола на Острова. Ван Гаал му обещал, че ще разчита редовно на него на любимата му позиция - като дефанзивен полузащитник. Нещо, което Пеп Гуардиола не му гарантира, заради честите ротации.

В Мюнхен отдавна се говори, че Гуардиола няма нищо против да се отърве от Швайни, за да може да налага своите сънародници Тиаго Алкантара и Чаби Алонсо.

Друг проблем за Гуардиола е статута на Бастиан и силните му позиции в съблекалнята. Именно Швайни накарал Пеп да промени схемата в мача срещу Реал миналия сезон, като германецът беше сред играчите, които не защитиха своя треньор публично сред унижението с 0:4.