Треньорът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола обеща, че през следващия сезон германският първенец ще се завърне още по-силен.

"Поздравявам целия отбор, моя екип и феновете ни. Те ни подкрепяха по невероятен начин, най-вече в реванша срещу Барселона. Искахме да зарадваме феновете си и да им се отблагодарим. През следващия сезон ще се върнем по-силни. Надявам се на възможно най-добрия състав", каза Гуардиола.

"Биреният душ не е проблем, това е една голяма традиция тук. Трябва да се подобря. Миналата година бяха Джером и Даниел ван Буйтен, радвам се. Надявам се догодина пак да станем шампиони", усмихна се Пеп, който се опита да се скрие веднага след мача с Майнц, но попадна в клопката на Джером Боатенг и Давид Алаба.

"Първата ни цел е да правим привържениците ни щастливи с начина ни на игра. Втората ни цел е да печелим трофеи. Напред, само напред", завърши Гуардиола след победата с 2:0 над Майнц днес. Радващото за испанския специалист е, че за разлика от миналия сезон, този път той не изпусна сребърната салатиера от ръцете си.