Треньорът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола заяви, че изпитва най-голяма потребност от любовта на хората. Той направи този коментар на събитие на тема "лидерски качества" в родината си.

"Ако искате да знаете, какво си пожелавам най-много в живота и в професията си, ще ви кажа. Това е да бъда обичан. Не търся нещо повече от това. Това е нещото, което искам. Това е чувството, което търся", започна Пеп.

"Това, което наистина търся не са титлите. В треньорската професия правя всичко така, че хората да ме обичат. Но това не е толкова лесно. Когато оставя някои футболисти извън състава, те се ядосват и мислят, че не ги харесвам."

"Те не проумяват, че моето решение е взето от тактическа гледна точка. Те си мислят, че са останали извън състава, защото не са достатъчно обичани от мен."

"В кариерата си като треньор до момента имах един изключителен футболист, който обаче никога не беше вкарвал гол. С него отидохме на кафе и си поговорихме. Но за живота, не за  футбола."

"Още в следващия мач той вкара два от четирите гола на нашия отбор. Той се почувства особено, защото преди въпросният мач се почувства обичан. Да бъдеш обичан - това е нещото, към което всеки един от нас се стреми", допълни Гуардиола.