Волфсбург-  Байерн Мюнхен, двубой за Суперкупата на Германия, стадион "Фолксваген Арена", Волфсбург, 21:30 часа българско време.

Групата на Байерн за мача:

Вратари: Нойер, Щарке

Защитници: Бенатия, Кирхоф, Рафиня, Боатенг, Лам, Алаба

Полузащитници: Алкантара, Робен, Дъглас Коста, Алонсо, Гаудино, Роде, Бернат, Гьотце, Видал

Нападатели: Левандовски, Курт, Мюлер

Контузени: Данте, Бадщубер, Мартинес, Кирхоф, Рибери
Под въпрос: Видал

Прогноза на Gol.bg:
Байерн има добър шанс да добави още един трофей в своята витрина, но се очаква, че противникът ще се противопостави много сериозно на "Баварците". Още повече, че мачът ще бъде у дома на "Вълците" - "Фолксваген Арена".

Пеп Гуардиола потвърди по време на вчерашната пресконференция, че Робен се завръща в строя и ще може да играе днес, но пък Данте, Бадщубер, Мартинес и Кирхоф са твърдо аут заради контузии. Същото се отнася и за Рибери за когото обаче бе ясно, че още не е възстановен и преди брифинга.

Новото попълнение Видал е под лека въпросителна за срещата и още не се знае, дали днес ще може да дебютира за тима, тъй като той изкара по-дълга почивка заради участието си в Копа Америка и може би ще стане ясно непосредствено преди края на срещата, дали чилиецът ще играе. Засега обаче от Байерн мълчат.

Домакините от своя страна по-всяка вероятност ще бъдат без голямата си звезда Де Бройне. Освен това Густаво страда от травма в коляното и също няма да бъде на линия за "Вълците". Под въпросителна пък са Дост, Хънт и Перишич.

В последните 5 мача между двата отбора Байерн има 4 победи и само 1 загуба, която обаче дойде в последният сблъсък между тези два тима.

Toва се явява първият официален мач в Германия за новия сезон, макар че в него залогът е доста по-голям - трофей. Един срещу друг се изправят шампионът и носителят на купата.

От 1987 година до момента Байерн има 4 трофея за Суперкупата на Германия като за последно отборът спечели този трофей преди три години.

"Вълците" играха финал през 2009 година, но загубиха от Вердер и още нямат подобен трофей във витрината си. Нашата прогноза е успех с 1:0 за Байерн.

Резултат: Волфсбург - Байерн 0:1