Байерн Мюнхен - Аугсбург, среща от 12-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Алианц Арена", 16.30 часа българско време.

Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари:  Нойер, Щарке

Защитници:  Боатенг, Ван Буйтен, Данте, Лам, Алаба, Рафиня, Кирхоф, Контенто

Халфове:  Кроос, Гьотце, Рибери, Хойберг, Мартинес, Робен, Вайзер, Тиаго

Нападатели:  Мюлер, Манджукич

Контузени:  Бадщубер, Шакири,  Писаро, Швайнщайгер

 

Прогноза на Gol.bg:

Байерн излиза в този двубой като абсолютен фаворит срещу "братовчедите" от Аугсбург, които имат приличен актив от 13 спечелени точки. Малкият баварски тим никога не бе постигал четири победи през есента в елита. При победа или равенство домакините ще поставят нов рекорд за брой поредни срещи без загуба в Бундеслигата - 37.

Пеп Гуардиола влезе в историята като първият треньор на мюнхенци, който не загуби нито веднъж в първите си 11 мача начело на тима. В цялата история на Бундеслигата само Карлхайнц Фелдкамп (Кайзерслаутерн) е успявал да остане без загуба по-дълго време на старта на кариерата си в германския елит - цели 14 кръга.

Любопитното е, че във въпросните 11 кръга испанският специалист винаги залагаше на различни състави. Ариен Робен е участвал в отбелязването на попадение на всеки 74 минути, а Франк Рибери - на всеки 89 минути. Днес холандецът се завръща в състава, но Бастиан Швайнщайгер отпада, заради предстояща операция на глезена.

Байерн няма загуба в първенството срещу друг баварски отбор близо седем години. Двата тима са се срещали четири пъти и изходът винаги е един и същ. Във всички двубои мюнхенци успяват да открият резултата и да ги спечелят.

В състава на гостуващия състав има само един футболист, който си е тръгвал с победа на стадион "Алианц Арена" и това е Халил Алтънтоп.

От началото на този сезон Байерн изпитва трудности срещу далеч по-слаби отбори на свой терен през първите полувремена, което дава надежда на гостите, че могат да си тръгнат поне с почетна загуба. Сериозната разлика в класите и факторът домакинство накланят везните изцяло в полза на европейския клубен първенец.


Резултат:  Байерн Мюнхен - Аугсбург  3:0