Какво се крие зад решението на Филип Лам да прекрати преждевременно своя договор (до лятото на 2018 година) с Байерн Мюнхен и да спре с футбола?

Капитанът на баварския колос изненадващо няма да встъпи в нова длъжност, макар да беше гласен за нов спортен директор. Клубът не назначи нов човек на тази позиция след отказването на Матиас Замер миналото лято - именно заради Лам.

Според "Шпорт Билд" Филип се цели доста по-високо от очакваното. Той не иска да бъде "обикновен" спортен директор, а да има по-голяма власт и да бъде част от борда на директорите. За да може да бъде на едно ниво с президента Ули Хьонес и с изпълнителния директор Карл-Хайнц Румениге.

Изданието допълва, че съставеният от 9 души борд на директорите на Байерн не гласува доверие на Лам за подобна роля, заради липсата на опит.

Още снощи се получи огромно разминаване между думите на футболиста и самия Хьонес. Силният човек на "Алианц Арена" гостува в студиото на телевизия ARD веднага след победата 1:0 над Волфсбург и обяви, че Лам ще продължи да играе. Ули отрече "медийните спекулации" за края на кариерата на капитана.

Близо половин час по-късно обаче дойде и медийната бомба, когато Лам обяви решението си. Още по-куриозно беше признанието му, че той е информирал шефовете на клуба.

Остават три варианта: бранителят го е направил във въпросния интервал от близо 20-25 минути; не е информирал шефовете си; Ули Хьонес е излъгал в студиото.

Известно време след изказването на Лам пък на официалната страница на Байерн в интернет се появи новина, на която бе обявено отказването му. В цитата обаче липсваше коментарът на защитника, че той вече е информирал клубните шефове...

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ffcbayern.en%2Fposts%2F1392088694195534&width=500" width="500" height="486" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true"></iframe>