Капитанът на Байерн Мюнхен Филип Лам спира с футбола в края на сезона, макар да има договор с клуба до 2018 година.

Така той потвърди медийните спекулации, че ще се откаже преждевременно от играта. Интересното е, че веднага след победата на Байерн с 1:0 над Волфсбург снощи президентът Ули Хьонес отрече информациите за отказването на бека.

"В края на сезона ще прекратя кариерата си. Обмислям го от около една година. Сигурен съм, че до края на сезона ще продължа да играя на високо ниво. Ще го правя до края на кампанията, но не и след това. Що се отнася до мениджърския пост, имаше разговори с ръководството. Но след тях аз взех решение, че за мен все още не е дошло времето, в което да се впусна в тази работа", коментира Лам, цитиран в официалния сайт на баварците.

Лам е сред най-успешните футболисти на Байерн Мюнхен за всички времена. Той е печелил абсолютно всичко в играта, включително седем титли в Бундеслигата, Шампионската лига и световната купа. 

Любопитно е също така, че малко преди изказването на Филип, треньорът на тима Карло Анчелоти заяви: "Защо да се отказва в края на сезона? Срещу Волфсбург той беше най-добрият на терена".