Капитанът на Байерн Мюнхен Филип Лам излезе с официално изявление на профила си в социалната мрежа Туитър относно решението си да сложи край на кариерата си. Бекът благодари за хилядите съобщения от фенове и колеги, а сега поясни какво го е накарало да спре с любимата игра една година преди края на договора му.

Ето и цялото изявление на Филип Лам:

След като измина един ден от обявяването на решението ми, бих искал да споделя повече детайли относно мислите си за края на футболната ми кариера. Както и при отказването ми от националния отбор, аз се доверих на вътрешното си усещане. Като капитан за мен е много важно постоянно да показвам игра на най-високо ниво и осъзнавам, че след този сезон това няма да бъде възможно.

Играя за Байерн Мюнхен от 11-годишен. Като изключим двете години в Щутгарт, аз винаги съм носил фланелката на Байерн. Затова за мен е ясно, че един ден отново ще работя в клуба. Който ме познава е наясно, че искам да бъда подготвен и поради тази причина правя стъпка назад, за да погледна на футбола като цяло от друга гледна точка. За да помисля как да използвам по най-добрия начин знанията и опита си.

Винаги съм мислил много за това решение. В сравнение с решението ми да се откажа от националния отбор, този път говорим за края на кариерата като цяло. Доволен съм, че споделям това с вас, изяснявайки някои неща в ситуацията.

Моят фокус ще бъде насочен изцяло върху оставащите мачове през сезона. Осъзнавам, че те ще бъдат моите последни двубои и ще се отнеса възможно най-сериозно към тях. Сега сме на четвъртфиналите за Купата на Германия, преследваме  пета поредна титла в Бундеслигата и следващата седмица срещу Арсенал в Шампионската лига ни чака мач на високо ниво. Предстоят ни огромни предизвикателства и цели за постигане.