Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге излезе с изявление на официалната страница на клуба за информационния хаос покрай отказването на капитана Филип Лам. 

Бекът изненадващо обяви снощи, че слага край на кариерата си в края на сезона, поставяйки в неудобна позиция президента Ули Хьонес. Минути по-рано силният човек на стадион "Алианц Арена" даде да се разбере, че Лам ще изпълни договора си като футболист на тима до 2018 година.

Ето и изявлението на Румениге:

"Байерн Мюнхен е изненадан от поведението на Филип Лам и неговите агенти. Ули Хьонес и аз водихме открити, интензивни и конструктивни разговори с Филип, относно възможното му включване в мениджмънта на клуба. В края на миналата седмица той ни сподели, че не се чувства готов да заеме поста спортен директор и че възнамерява да прекрати преждевременно своя професионален договор, изтичащ на 30-и юни 2018 година.

До вчера ние смятахме, че неговото решение ще стане обществено достояние чрез общо изявление на Филип Лам и Байерн Мюнхен.

Филип Лам е важен играч на Байерн Мюнхен над едно десетилетие. Ние вярваме, че сега нашият капитан ще се концентрира изцяло върху трудните задачи, които ни предстоят в първенството, Шампионската лига и Купата на Германия. Искаме да стане ясно, че всички врати в клуба са широко отворени за Филип."