Байерн Мюнхен - Арсенал, среща от група "F" на Шампионската лига. Стадион "Алианц Арена", 21.45 часа българско време.


Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх, Щарке
Защитници: Боатенг, Рафиня, Алаба, Лам, Бадщубер, Бенатия, Бернат
Полузащитници: Алонсо, Тиаго, Коста, Мартинес, Робен, Кимих, Видал, Коман, Гаудино, Кирхоф
Нападатели: Левандовски, Мюлер, Курт, Грийн
Контузени: Рибери, Гьотце, Роде
Под въпрос: Бернат, Кирхоф

 

Групата на Арсенал:
Вратари: Чех, Мейси
Защитници: Монреал, Коселни, Мертезакер, Гибс, Дебюши, Чеймбърс, Габриел
Халфове: Коклен, Касорла, Йозил, Фламини, Рейне-Аделаид, Санчес
Нападатели: Кембъл, Жиру, Иуоби
Контузени: Уолкът, Окслейд-Чембърлейн, Оспина, Артета, Уилшър, Уелбек, Росицки, Рамзи, Бейерин


Прогноза на Gol.bg:

Байерн Мюнхен излиза в търсене на реванш, след като преди две седмици беше изигран от "артилеристите" в Лондон. Тогава момчетата на Пеп Гуардиола за първи път през кампанията не спечелиха официален мач в една от трите надпревари.

На свой терен баварският колос е страшилище и в Шампионската лига, печелейки последните си седем домакинства, при 27 отбелязани гола, което прави по 3.9 попадения на мач.

Последното домакинско поражение на Байерн в Европа беше през сезон 2013/14, но то ще се помни още дълго време. На полуфиналите тогава Реал Мадрид детронира германците след гръмка победа с 4:0 насред Мюнхен.

Байерн е спечелил четири от деветте сблъсъка срещу Арсенал, допускайки три поражения. През 2013 и 2014 година лондончани отпадаха на осминафиналите на ШЛ след сблъсъци именно с мюнхенци.

Арсенал може да се похвали с успешни последни две гостувания в Мюнхен, записвайки победа и равенство. Сега точката е крайно необходима на гостите, ако искат да излязат от групата, затова очакваме зрелищен двубой.

Домакините трябва да внимават особено с Оливие Жиру и Месут Йозил, които се разписаха и преди седмици. Французинът е вкарал четири от шестте си гола в ШЛ точно срещу германски отбори, а Йозил - три от шест.

В лагера на Арсенал липсват цели девет основни футболисти, докато в лазарета на германския шампион изгря слънце. С оглед домакинското предимство и по-високата класа на постоянните баварци, ще заложим на техен успех с два гола разлика.

 

Резултат:  Байерн Мюнхен - Арсенал 3:1