Вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер бе избран за №1 на своя пост за четвърта поредна година. Той отново спечели първото място в класацията на Международната федерация за футболна история и статистика (IFFHS).

Световният шампион с Германия получи наградата си веднага след гръмката победа с 8:0 над Хамбургер днес. Както е известно, той завърши мача с капитанската лента, която му беше връчено лично от сменения през второто полувреме Филип Лам.

Нойер имаше още един повод за радост, защото записа стотната си "суха мрежа" за баварския колос в Бундеслигата в своя 183-и мач. До момента с подобно постижение можеха да се похвалят само Сеп "Котката" Майер и Оливер Кан, но те са имали нужда от доста повече мачове.

Още след победата на Байерн с 2:0 над Инголщадт се появиха информации, че Ману е записал стотния си мач без допуснат гол за баварския колос, но тогава се оказа, че срещите всъщност са 99.

Постижението на Нойер е рекорд за Бундеслигата, защото никога досега не е имало вратар, който да постигне толкова рано 100 "сухи мрежи" за един отбор.