Байерн Мюнхен разби абоната си Хамбургер с 8:0 в двубой от 22-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Алианц Арена". Така треньорът на баварците Карло Анчелоти получи чудесен подарък от момчета си за своя мач №1000 в професията.

Шампионите ликвидираха интригата още в края на първото полувреме, когато Роберт Левандовски вкара втория си гол. Преди това Артуро Видал откри резултата, а полякът бе удвоил от дузпа.

Десетина минути след почивката Левандовски оформи своя хеттрик и се настани на върха в листата на най-добрите реализатори. Веднага след това Томас Мюлер записа втората си асистенция в мача, подавайки на Алаба. 

В средата на втората част резервата Кингсли Коман се разписа на два пъти в рамките на по-малко от пет минути, а в самия край Ариен Робен оформи крайния резултат.

За лидера Байерн (53 пункта) това беше осма поредна домакинска победа над този противник, при голова разлика 45:3. Хамбургер няма победа над най-успешния германски клуб 17 мача и остава в зоната на изпадащите с 20 точки.


Домакините започнаха по-активно в началото и Дъглас Коста пробва прострелно центриране, блокирано от Джору в наказателното поле. После бразилецът центрира към далечната греда, но там Томас Мюлер се размина с топката.

Бяха изминали десетина минути игра, когато и гостите показаха своите възможности. Дъглас Сантош си спря на гърди и от дистанция шутира покрай десния страничен стълб.

В 17-ата минута Байерн откри резултата чрез Артуро Видал, като това беше първият точен удар в мача. Чилиецът се оказа най-находчив при пробива на Алаба отляво и след подаване на Томас Мюлер нанесе точен изстрел точно от границата на наказателното поле.

Веднага след това шампионите можеха да удвоят, но Роберт Левандовски направи нетипичен за себе си пропуск от три метра. Той реши да заложи на грубата сила отблизо с левачката, но след леката намеса на Рене Адлер топката разтресе напречната греда!

В средата на първата част реферът посочи бялата точка заради нарушение срещу Томас Мюлер в наказателното поле. Левандовски застана зад топката и прати кълбото спокойно по земя в долния десен ъгъл.

Момчетата на Анчелоти продължиха да нападат, но Левандовски стреля високо с глава, а след това стражът на северняците се намеси много добри при диагоналния удар на Робен.

В 42-ата минута Мюлер подаде на Коста, чийто удар беше спасен от Адлер. Кълбото се озова у Левандовски и този път полякът демонстрира класата си. Той си спря във въздуха, поведе си я и завърши с прекрасно изпълнение под гредата. За него това е 18-и шампионатен гол, който му помогна да се настани на върха в листата на най-добрите реализатори.

След почивката Грегорич шутира добре от фаул, но Мануел Нойер беше на мястото си. Байерн атаква почти веднага и Робен финтира бранител, преди да види как Адлер спасява удара му с една ръка.

Малко след това Робен чукна с пета за Дъглас Коста, който се размина с топката, но Левандовски връхлетя и от движение я прати в долния десен ъгъл, оформяйки хеттрика си.

Две минути след това рухналият Хамбургер глътна още един гол. Левандовски изведе Томас Мюлер сам срещу вратаря, но авторът само на един гол в първенството през този сезон световен шампион показа, че е изцяло отборен играч. Той подаде на свободния вдясно Алаба и австриецът вкара на празна врата.

В средата на втората част влезлият като резерва Кингсли Коман се разписа при едно от първите си докосвания. Той се възползва от подаръка на Джору и вкара с боц по диагонала.

Нова грешка в отбраната на гостите позволи на Робен да бие и макар холандецът да беше блокиран, отново Коман се появи на правилното място и направи успешна добавка.

В 87-ата минута крахът за гостите стана пълен, защото и Ариен Робен прати кълбото в мрежата зад Адлер. Холандецът отново направи обичайното за него - нахлу отдясно в пеналта, финтира бранител и стреля майсторски в долния ляв ъгъл.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/dW72BQmPtiM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Байерн Мюнхен - Хамбургер 8:0

1:0 Артуро Видал - 17'
2:0 Роберт Левандовски - 24', дузпа
3:0 Роберт Левандовски - 42'
4:0 Роберт Левандовски - 54'
5:0 Давид Алаба - 56'
6:0 Кингсли Коман - 65'
7:0 Кингсли Коман - 69'
8:0 Ариен Робен - 87'


Байерн Мюнхен: Нойер, Мартинес, Хумелс, Алаба, Лам (Рафиня - 67'), Тиаго (Коман - 60'), Видал, Коста, Робен, Томас Мюлер, Левандовски (Ренато - 57')

Хамбургер: Адлер, Джору, Маврай, Сакаи, Сантош, Уолъс, Юнг, Холтби, Николай Мюлер (Хънт - 62'), Костич (Валдшмидт - 72'), Грегорич (Екдал - 60')