Треньорът на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти се изказа доста дипломатично след поредното 5:1 за баварците над Арсенал в Шампионската лига. Най-успешният германски клуб преби "артилеристите" за трети пореден път с такъв резултат в турнира.

"Получи се много луд мач, доста по-труден от предишния. Преди дузпата ситуацията беше напълно различна. Арсенал игра наистина много добре 50 минути и ни пресираше много", коментира италианецът.

"Ние имахме трудности в защита, а също така и с изнасянето на топката. Правихме грешки, които принципно не допускаме в играта си. Трудно е да останеш фокусиран, когато си победил с 5:1 в първия мач. Този мач не отразява показаното на терена, защото Арсенал изигра един много добър мач."

"Те останаха с 10 души и за тях стана доста трудно. Вкараната дузпа премахна цялото напрежение, което беше върху плещите ни. Заиграхме с човек повече и вкарахме доста голове, но честно казано този резултат не отразява случилото се на терена."

"Мотивацията ми е да помогна на отбора да бъде на върха в Европа. Това е единствената ми цел. Опитвам се да давам най-доброто от себе си за отбора, да помагам на играчите и да радваме феновете", добави специалистът.