Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер се оправда със съдията за позорната загуба с 1:5 от Байерн Мюнхен насред Лондон във втората среща между двата тима от 1/8-финалите на ШЛ.

Столичният английски тим стигна първи до попадение, но всичко за него свърши, когато реферът отсъди дузпа за Байерн и след това показа директен червен картон на Лоран Кошчелни.

"Ние бяхме натикали Байерн в собственото им наказателно поле и ги бяхме поставили под жесток начин. Успяхме да поведем в резултата, а освен това не ни бе свирена 100 процентова дузпа за нарушение срещу Уолкът през първото полувреме", обяви бесният французин на пресконференцията след мача.

"След почивката съдията просто "уби" мача. След това нещата станаха много по-различни. Ние останахме с човек по-малко, а Байерн успя да се възползва. Мисля си, че тази вечер реферът много помогна на нашия противник.

"В онази ситуация при дузпата, която Левандовски изпълни, самият той бе в положение на засада. Просто този рефер ни уби тотално".

"Като цяло обаче не мога да не призная, че Байерн бе по-добрият отбор, но след този мач те трябва да благодарят на рефера за отсъжданията му след почивката".

"Това е абсолютно необяснимо и скандално. Изобщо не мога да разбера как се случват такива неща в мач от Шампионската лига, при това директна елиминация. Много съм ядосан и разочарован. Периодът е труден за нас и за мен, определено". 

"Бъдещето ми? Тук съм, за да говоря за футбол, а не за бъдещето ми".