След като в четвъртък Чаби Алонсо обяви своето отказване от футбола в края на сезона, Байерн Мюнхен веднага започна активно търсене на нов опорен полузащитник.

Според английският вестник "Мирър" баварците са си набелязали за заместник на испанеца правещия изключително силен сезон с фланелката на РазенБалшпорт Лайпциг Наби Кейта.

Изданието твърди, че Байерн има предимство за подписа на 22-годишния Кейта, към когото има интерес още от Борусия Дортмунд, Арсенал, Ливърпул, Атлетико Мадрид и Реал Мадрид.

Германският шампион бил готов да плати веднага на "биковете" 28.7 милиона евро. Твърде вероятно е обаче от Лайпциг да откажат офертата, тъй като контрактът на гвинейския национал е до 2020 година.

Само преди седмица същото издание излезе с материал, че Ливърпул е фаворит за подписа на Наби, тъй като агентът на футболиста представлява и нападателя на мърсисайдци Садио Мане.

Кейта е четвъртият най-добър подавач в Бундеслигата през сезон със 7 асистенции, а освен това има и приличните 4 гола на сметката си.