Още един футболист на Байерн Мюнхен обяви, че ще приключи кариерата си в края на настоящия сезон. Първо го стори капитанът Филип Лам, а днес това направи и Чаби Алонсо.

"Решението беше лесно и смятам, че идва в правилния момент. Винаги съм предпочитал да се откажа по-рано, отколкото по-късно. Все още се чувствам добре, но вярвам, че това е точният момент да спра с футбола. Изживях много в Реал Сосиедад, Ливърпул, Реал Мадрид и Байерн", коментира Чаби на клубната телевизия на баварците.

"Това са велики клубове. Прибавям и националния отбор на Испания. Исках да приключа кариерата си на възможно най-високо ниво. Не съм си представял, че ще постигна толкова много успехи, но се надявам да прибавя още някоя купа в колекцията си. Горд съм и много щастлив, че играя в Байерн Мюнхен и че съм част от това голямо семейство", добави 35-годишният опорен полузащитник, спечелил Шампионската лига с Ливърпул и Реал Мадрид.

Той носи екипа на най-успешния германски клуб от лятото на 2014 година, когато напусна "белия балет" като европейски първенец. С Байерн халфът стана два пъти шампион на Германия и веднъж грабна купата на страната.

В нито един клуб Алонсо не е ставал по-често шампион на страната, в която е играл. Той е европейски и световен шампион с Испания.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="bg"><p lang="en" dir="ltr">Lived it. Loved it. <br><br>Farewell beautiful game. <a href="https://t.co/1aSN7GGNzZ">pic.twitter.com/1aSN7GGNzZ</a></p>&mdash; Xabi Alonso (@XabiAlonso) <a href="https://twitter.com/XabiAlonso/status/839777479426510848">9 март 2017 г.</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>