Германският шампион Байерн Мюнхен ще заведе съдебно дело срещу вестник Stuttgarter Zeitung заради публикувана информация, че халфът Джошуа Кимих ще напусне баварците след края на сезона.

Информацията за начало на съдебен процес е публикувана на страницата на Байерн, като се цитира и изпълнителният директор на клуба Карл-Хайнц Румениге, нарекъл публикацията чудовищна заблуда.

Румениге каза: "В тази история няма никаква истина. Кимих има договор с Байерн до 2020-а година и определено ще играе за нашия отбор през следващия сезон".

22-годишният полузащитник, който е обект на коментара, е използван на различни позиции в халфовата линия. Той е записал и 13 мача за националния отбор на Германия, а в доста свои изказвания е обяснявал, че не е щастлив от ситуацията си на резерва при Карло Анчелоти, както и при Хосеп Гуардиола преди това.

Според Кикер, който обаче няма да бъде съден, интерес към въпросния футболист проявяват испанските Барселона и Атлетико Мадрид, както и Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед.