Напрежението в германския шампион Байерн Мюнхен продължава да се покачва с всеки изминал ден. В центъра на полемиките на "Алианц Арена" са две от най-големите звезди на баварците – Роберт Левандовски и Франк Рибери, чиито изказвания и действия ясно показват, че обстановката в съблекалнята е нажежена до червено.


Според Kicker друг основен футболист на Байерн Ариен Робен е крайно недоволен от поведението на полския стрелец. В последните месеци голмайсторът на германския хегемон няколко пъти си позволи публично да нападне ръководството на клуба, но последното му интервю е вбесило и холандската звезда. В него Левандовски критикува трансферната политика и заяви, че немският гранд е неспособен да прави мултимилионни трансфери като ПСЖ. Робен смята, че тези думи на Лева са проява на егоизъм и не е трябвало да изразява мнението си публично.


Рибери пък забърка скандал по време на победата с 3:0 над Андерлехт в Шампионска лига. При смяната си в 78-ата минута бившият френски национал хвърли тениската в знак на ярост. Спортният директор Хасан Салихамиджич веднага отиде да говори с него и след мача заяви, че крилото ще бъде наказано. Бившият полузащитник на Байерн Мюнхен Дитмър Хаман също взе отношение по темата. "Поведението на Рибери е абсолютно неприемливо. Това показва неуважение към клуба, феновете, треньорите и съотборниците. Байерн е длъжен да го глоби", заяви легендата пред Sky Germany.

Отговорът на Рибери не закъсня и той написа в социалните мрежи, че в никакъв случай реакцията му не е продиктувана от неуважение към Байерн. В текста звездата обяснява още, че това е фланелка, която носи повече от десет години и винаги е играл на 100%. "Някои никога няма да разберат какво означава да даваш всичко от себе си за отбора и ги съжалявам. Докато съм на терена, ще защитавам нашите цветове и ще взимам участие във всеки двубой с цялата си страст. Искам да правя феновете ни по цял свят щастливи", написа още Рибери.

В същото време Bild съобщи, че новият капитан на баварците Мануел Нойер е събрал съотборниците си преди вчерашната тренировка. Световният шампион обяснил, че излишните скандали могат да провалят целия сезон и се е обърнал към останалите лидери с молба да поемат своята отговорност. В това число влиза и Томас Мюлер, който изгуби титулярното си място за слаба форма и изказа недоволство от Карло Анчелоти.

Утре от 16.30 часа Байерн е домакин на Майнц 05 в среща от 4-ия кръг на Бундеслигата, която ще покаже дали напрежението на "Алианц Арена" започва да спада. Шампионите ще търсят задължителна победа, тъй като през миналата седмица отстъпиха с 0:2 при гостуването си на Хофенхайм.