Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге, който доскоро беше дългогодишен председател на Асоциацията на европейските клубове, направи доста любопитен коментар за трансферния прозорец.

Както е известно, следващото лято трансферният прозорец във Висшата лига ще затваря не в края на август, а малко преди старта на сезона. Подобно искане вече се разглежда в Бундеслигата и в други първенства.

"Трябва да се намери решение за всички европейски първенства, независимо от началото на сезона за всяко едно от тях. Едно цялостно затваряне на трансферния прозорец на 31-и юли ще допринесе за връщането на рационалността и разума във футбола", коментира Румениге пред клубното списание на Байерн.

"Искам да уточня, че идеята за ранното затваряне на трансферния прозорец не е била спирана от големите европейски клубове, а от по-малките, които искаха да реагират на пазара при евентуално ранно отпадане в квалификациите на Шампионската лига. Ранното затваряне на трансферния прозорец ще бъде от полза на клубовете, треньорите и феновете, защото всички ще са наясно със съставите на своите клубове преди началото на сезона", добави Кале.