Треньорът на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти е на мнение, че полузащитникът на Пари Сен Жермен Марко Верати е използвал Барселона, за да си уреди по-добър договор с парижани.

Както е известно, италианецът беше спряган за трансфер на стадион "Ноу Камп", но босовете на френския вицешампион отказаха да го продадат. 

Според испански и френски медии футболистът дори се е молил на шефовете си да се съгласят да го продадат. Карлето обаче смята, че това е бил хитър ход на Верати.

"Не харесвам подобен тип поведение на играчите. По време на трансферния период доста играчи искат да си ходят, но не зная дали те наистина го искат, или само търсят начин до подобрят условията по договорите си. Верати искаше да подобри договора си, познавам го", изригна Анчелоти пред Le Figaro.

Ден пред гостуването на Байерн на ПСЖ, бившият треньор на френския клуб коментира новите рекордни за футбола покупки на "принцовете" Неймар и Килиан Мбапе.

"С тях двамата ПСЖ е на път да намери идентичност. В Байерн нещата са ясни. ПСЖ не ме плаши. Уважавам ги много, сега са доста по-добри и по отношение на нападателната си мощ ПСЖ няма защо да завижда на Байерн, Реал и Барселона. Те са на едно ниво с тези отбори", добави италианецът.