Пари Сен Жермен съсипа Байерн Мюнхен с 3:0 в двубой от група "В" на Шампионската лига, игран на стадион "Парк де Пренс".

"Принцовете" стартираха шеметно с ранно попадение на Дани Алвеш, което дойде след объркване в отбраната на баварците. Байерн игра по-добре в следващите минути, но половин час след началото получи още едно попадение, дело на Единсон Кавани.

Карло Анчелоти направи две промени още на почивката, но и това не помогна на германския шампион, който се озова с три гола назад в средата на втората част. Този път Неймар вкара отблизо след солова акция на Килиан Мбапе.

След поредната гръмка победа ПСЖ е на върха в групата с 6 точки и голова разлика 8:0, а Байерн е втори с три пункта и голова разлика 3:3.


Срещата започна по кошмарен начин за гостите, защото те инкасираха гол във вратата си още в 85-ата секунда. Неймар навърза няколко играчи на противника и пусна вдясно за напълно непокрития Дани Алвеш, който имаше време да си спре и да разстреля Свен Улрайх отблизо.

Постепенно плахите баварци се поокопитиха и започнаха да редят атака след атака, но така и не успяваха да постигнат острота на своите акции. Хамес центрира хитро отляво и бранител изчисти в корнер, а след изпълнението му поредицата от удари с глава на Мартинес и Мюлер не затрудниха Ареола.

Бяха изминали десетина минути, когато Джошуа Кимих пусна към Томас Мюлер и той стреля от движение в близост до първата греда, но кълбото намери мрежата от нейната външна страна. Последва силен удар на Мартинес, но Ареола изби ефектно, а след това вратарят на домакините отказа и Роберт Левандовски.

Добрата игра на Байерн не само не даде резултат, но малко след изтичането на час игра ПСЖ удвои аванса си. Килиан Мбапе напредна, задържа в наказателното поле и върна към Единсон Кавани, чийто шут от движение не остави шансове на Улрайх.

Малко след това Кавани получи нова добра възможност, но стреля право в тялото на вратаря с левия крак, след като не успя да уцели топката по най-добрия начин.

Пет минути след почивката Байерн създаде добро положение, но ударът на Хави Мартинес отново попадна в обсега на Ареола. Домакините контраатакуваха и Мбапе подаде на Неймар, но шутът на бразилеца мина покрай целта. Малко по-късно кариоката отправи още един неточен удар.

Влезлият в началото на второто полувреме Себастиан Руди отправи далечен удар, но Ареола реагира адекватно. На отсрещната врата Килиан Мбапе центрира меко за Единсон Кавани, но в последния момент Хави Мартинес успя да протегне крак и да избие.

В 63-ата минута ПСЖ прати Байерн в тежък нокдаун. Мбапе навлезе в наказателното поле и скри топката на Алаба, след което отправи удар. Първоначално Мартинес блокира, но кълбото се озова в краката на Неймар и той се разписа отблизо.

При една от следващите си атаки Байерн най-после вкара топката във вратата на противника, но попадението на Артуро Видал правилно беше отменено заради тънка засада на чилиеца при паса на Левандовски към него.

Десет минути преди края на редовното време Кавани отправи мощен удар от дистанция, но кълбото профуча малко над напречната греда. Малко преди края на редовното време Коман стреля точно пред вратата на ПСЖ, но Ареола изби, а в добавеното време стражът на домакините спаси точен удар от фаул на Роберт Левандовски.

 

Пари Сен Жермен - Байерн Мюнхен 3:0

1:0 Дани Алвеш - 2'
2:0 Единсон Кавани - 31'
3:0 Неймар - 63'

 

Пари Сен Жермен: Ареола, Силва, Маркиньос, Курзава, Алвеш, Мота (Ло Селсо - 86'), Верати (Дракслер - 90'), Рабио, Мбапе (Ди Мария - 79'), Неймар, Кавани

Байерн Мюнхен: Улрайх, Зюле, Мартинес, Алаба, Кимих, Толисо (Руди - 46'), Видал, Тиаго, Хамес (Коман - 46'), Мюлер (Робен - 69'), Левандовски