Доскорошният треньор на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти е провокирал уволнението си. Поне тази теория на конспирацията е сред най-актуалните в Германия в момента.

Информацията идва от достоверен източник, пожелал анонимност пред авторитетната германска телевизия Sport1, която често научава фактите преди своите колеги.

Решението за уволнението на Карлето е дошло в 3.30 часа германско време вечерта след мача с ПСЖ, загубен срамно с 0:3 в Париж. Така италианецът стана най-рано уволненият треньор в историята на клуба. 

Дори Юп Хайнкес изкара до 8-и октомври през тежкия за клуба сезон 1991/92, когато Байерн имаше едва 4 победи до 12-ия кръг и завърши кампанията на десето място с общо 15 поражения.

Въпросният източник е заявил пред Sport1, че Анчелоти е провокирал своето уволнение, предизвиквайки босовете да вземат съдбоносното решение. Изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге заяви, че Карло остава негов приятел, но е трябвало да се мисли за клуба.

А в последните дни отношенията вътре в съблекалнята са били изключително хладни. Преди мача с ПСЖ Анчелоти практически не е комуникирал с футболистите си. Той е оставил лист хартия със стартовия състав на дъската и е излязъл от съблекалнята. 

Титулярите на специалиста в този мач също подклаждат слуховете, че треньорът е форсирал уволнението си. Той остави извън групата опитния Джером Боатенг, а Матс Хумелс изгледа мача от пейката. Вместо това в "сърцето на отбраната" действаха неопитния в големи мачове в ШЛ Никлас Зюле и Хави Мартинес, който по принцип е дефанзивен полузащитник.

В средата на терена Анчелоти заложи на три "шестици" - Видал, Толисо и Тиаго. Отборът игра без типични крила, защото Ариен Робен влезе като резерва, а Франк Рибери не стана от пейката. Вместо най-опасните си флангови футболисти, италианецът пусна в техните зони бавния Томас Мюлер и Хамес Родригес, чиято сила е да действа зад нападателя.

Според няколко германски медии Анчелоти е искал да бъде уволнен заради скъсана връзка с отбора, непрестанните критики към него от журналисти и легенди, както и заради мултимилионно предложение от Китай, където със сигурност ще работи при по-малко напрежение. И доста по-висока заплата...

 

Материал на вестник "Тагесцайтунг"