Новият-стар треньор на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес вече взе първите си тежки решения, след като днес беше представен на поста.

За 72-годишния специалист това е четвъртият период, в който той застава начело на най-успешния германски клуб. Както е известно, именно той изведе баварците до техния исторически требъл през 2013 година.

Хайнкес е заповядал полузащитникът Артуро Видал да хване полет за Мюнхен и да се включи веднага към заниманията. Както е известно, биткаджията в средата на терена е на лагер с националния отбор на Чили, но е наказан.

По отношение на вратарския пост, Хайнкес е категоричен, давайки шанс на критикувания напоследък Свен Улрайх: "Той остава на вратата, но аз се радвам, че в лицето на Том Щарке имам чудесно подкрепление".

По отношение на системата се появиха мнения, че наставникът ще залага на 4-2-3-1. Според други тя ще бъде 4-3-3. Неговият кратък отговор: "Това са интерпретации".

"Една от най-важните задачи пред мен е да вкарам сигурност и доверие в отбора, за да постигнем целите си. Аз нямам лични цели, вече съм на 72 години. Но съм безкрайно амбициран да постигнем много с Байерн и съм убеден, че ще успеем".