Едва ли има фен или играч на Байерн Мюнхен, който да не приема с усмивка завръщането на Юп Хайнкес начело на отбора. 

72-годишният специалист притежава уникалното умение да държи здраво юздите в съблекалнята и едновременно с това да бъде близък със своите футболисти.

Изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге издаде тайната: "Юп успя да сприятели куче и котка. Който може да стори това, значи е в състояние да тренира Байерн".

Според някои анализатори изкаралият близо четири години и половина в пенсия специалист вече не е в необходимия ритъм, за да води клуб от ранга на Байерн, където рядко е спокойно.

Самият Хайнкес обаче се чувства свеж: "Някои се чувстват стари на 45 години, а други младеят на 70. Аз съм от втория тип. Физически съм здрав, помага ми и духът. Лекарят ми измери кръвното налягане - 120 на 70, при пулс 60 в покой".

Дон Юп вече разкри при представянето си вчера, че е взел окончателното решение за своето завръщане благодарение на своя голям любимец - 12-годишната немска овчарка Кандо: "Жена ми и дъщеря ми казаха, че ще се справя и че ме подкрепят, но когато Кандо излая два пъти, вече реших окончателно. Той и двете котки са част от семейството ни".