Треньорът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес изсипа куп комплименти по адрес на Борусия Дортмунд преди утрешното дерби между двата отбора в Бундеслигата.

"Ние имаме големи амбиции да продължим победната си серия утре, но нашият противник ще има нещо против. Смятам, че можем да играем още по-атрактивно и още по-добре", коментира Хайнкес, който вече увери, че ще може да използва нападателя Роберт Левандовски.

"Не се очакваше Дортмунд да навлезе в такава фаза, но утре те ще бъдат много концентрирани срещу нас, използвайки подкрепата на публиката. Това е дуел между равностойни отбори и за мен няма фаворит."

"В един такъв мач не важи това, което е било преди него. Не трябва да бъдем наивни и да си мислим, че в момента Борусия е слаб и затова ще успеем да ги победим лесно. Само допреди пет седмици Борусия играеше страхотен футбол, което не им се получава в момента."

"Петер Бос беше треньор на Аякс и това означава, че е вкарал ноу-хау в отбора. Самият той беше футболист. Всеки треньор има нужда от време, за да транспортира идеите си. Смятам, че Борусия Дортмунд направи добър избор с него. В края той ще успее да наложи качествата си", допълни Хайнкес.