Германският хегемон Байерн Мюнхен е решен да купи голмайстора на Интер Мауро Икарди за заместник на Роберт Левандовски, твърди Sport1.

Полският снайперист вчера отправи поредна порция критики към ръководството на баварците и се предполага, че след края на сезона ще бъде продаден. Името му се свързва с ПСЖ и най-вече Реал Мадрид, където голмайсторът мечтае да продължи кариерата си.

Плюсът за Икарди е, че има освобождаваща клауза в договора си с Интер и на Байерн няма да му се налага да води тежки преговори за привличането на латиноса, каквито безсъмнения биха били подобни разговори.

Откупната сума на 23-годишния аржентински национал е 110 милиона евро. Ако от "Алианц Арена" активират точката в споразумението, Икарди ще се превърне в най-скъпия входящ трансфер на германците. В момента това е Корентен Толисо, който миналото лято беше привлечен от Олимпик Лион за 41,5 млн. евро.

Икарди си спечели славата като на един от най-добрите нападатели в Европа и през този сезон има 11 гола в 12 мача в Серия "А" и е основна заслуга за силното представяне на Интер.