Новоизпеченият световен шампион по борба в категория до 60 килограма при класиците Иво Ангелов не скри, че все още не може да осъзнае какво е постигнал.

"Чувствам се доста добре, даже още не мога да осъзная какво съм направил. Само в мечтите си съм си представял, че мога да бъда световен шампион. Не само финалната среща, всичките пет срещи бяха изключително тежки", сподели шампионът.

"Дадох всичко от себе си и надвих всички противници. Като цяло отборът беше много добре подготвен, аз се чувствам много добре. Това беше едно от малкото състезания, в които съм бил напълно здрав. Имах много желание и хъс за борба и среща за среща се борих."

"Преди финала Армен Назарян ми каза да си правя моята борба, че аз съм най-добрият и да си повярвам. Много неща съм научил от него. Преди това бяхме и съотборници. Той ме научи да вярвам в себе си."

"Тук е моментът да му благодаря на него и на целия треньорски щаб в лицето на Милчо Радуловски и Янко Шопов, защото без тях нито аз ще съм световен шампион, нито Христо Маринов, нито Елис Гури."

"Има доста време, цели три години до олимпийските игри. Не са малко, но не са и много. Чакам сега да видим промените в категориите. Има още доста европейски и световни първенства. Да се надяваме да сме живи и здрави, аз и моите колеги", каза още Ангелов.