Най-успешният кикбоксьор в историята Семи Шилт пристига в София за втората професионална гала вечер, организирана от продуцентска компания „Про файт" и Българската конфедерация по кикбокс и муай тай.

Програмата включва 8 срещи, от които 2 международни. Галата е тази вечер от 20 ч. в столичната зала „Хр. Ботев". През декември арената се препълни по време на първата гала, която бе перфектно организирана в духа на най-добрите световни образци в бранша.

Специалният гост на вечерта Семи Шилт е най-успешният кикбоксьор в момента. Печелил е 4 пъти финалния турнир на веригата К-1. Освен това има и краен успех на турнира Глори Final heavyweight.

Участва и на ММА правила като записва победи в вериги като UFC, Pride и Pancrease, където става шампион на отворена категория. На 27 февруари от 8 до 11 ч. в многофункционалната спортна зала на НСА в столицата Шилт ще проведе теоретико-практически семинар по кикбокс за състезатели и треньори.

От осемте интригуващи сблъсъка на галата в последните два ще има и международно участие. В кат. до 71 кг на муай тай ще премерят сили Стоян Копривленски – Снайпера и испанеца Жорди Фернандес.

Той е шампион на Каталуня и от 25 мача има 16 победи, 4 от тях с нокаут. Копривленски е трикратен европейски шампион по муай тай и първенец на Балканите.

Заключителният двубой на галата ще е по кикбокс, стил „К1" в кат. до 79 кг. между Александрос Хадзихроноглу – Професора и Йордан Янков – Руския.

Гръцкият майстор е европейски шампион за професионалисти, а Янков има по две титли на света и на континента на муай тай, и е втори на планетата в стил „К1". Носител е на пояса от първата професионална гала в София през декември.