Станимира Петрова спечели купа "Странджа" при жените, след като стана първа в категория до 54 кг на турнира по бокс, който се провежда в столичната зала "Универсиада".

Освен нея титлата в категория до 51 кг извоюва Стойка Петрова, а Светлана Каменова остана със сребро при 60-килограмовите.

Първа на ринга от българките се качи европейската шампионка Стойка Петрова срещу втората от олимпиадата в Лондон 2012 година Жън Цанцан от Китай. Българката изнесе много добър мач, в който превъзхождаше именитата си съперничка във всичко и заслужи единодушното решение на съдиите в своя полза - 3:0 (39:37, 40:36, 39:37).

"Мачът беше добър, но не идеален. Като цяло за там, за където сме тръгнали, се изисква да бъда много повече от това, което показвам в момента", не спести критиките към себе си Стойка.

Невероятен мач и още по-категорична победа постигна и световната ни шампионка от Корея 2014 Станимира Петрова. Във финала на категория до 54 кг тя надигра американката Кристина Круз с 3:0 (40:36, 39:37, 39:37).

Петрова не остави никакво съмнение в превъзходството си над 5-кратната шампионка на САЩ и бронзова медалистка от световното през 2012 година.

"Днес бях себе си на ринга, защото за мен боксът е забавление, а днес се забавлявах. Бях спокойна и релаксирана и нещата се получиха. Очаквах, че Круз ще ми "скочи", защото играх с нея в първия кръг на световното в Корея, но тогава мачът ни бе далеч по-равностоен", сподели Станимира.