Мани Пакиао ще претърпи операция срещу разкъсване на група раменни мускули, съобщава американската телевизия ESPN.

Още по темата

 

Тази интервенция няма да позволи на филипинеца да провежда нормални тренировки между 9 и 12 месеца, което автоматично изключва реванш срещу Флойд Мейуедър за трите световни титли в полусредна категория.

В САЩ се заговори за реванш между Мейуедър и Пакиао веднага след победата на американца в 12-рундовия мач във Вегас, но такъв със сигурност няма да се състои.

Причина за това е фактът, че самият Мейуедър ще е сложил край на своята професионална боксова кариера, когато Пакиао се възстанови напълно.

"Направихме ядрено-магнитен резонанс и той доказа, че Мани има разкъсване на група мускули в рамото. Разкъсването е значително", каза хирургът Нийл Елатрач, който извърши прегледите на филипинеца.

Пакиао, който е известен с агресивния си стил на ринга, не приличаше на себе си в боя срещу Мейуедър в Лас Вегас. След срещата промоутърът от "Топ Ранк" Боб Аръм обяви официално, че филипинецът е получил контузията по време на тренировка 2 седмици и половина преди срещата.

Агенция "Топ Ранк" и Пакиао потвърдиха новината късно в понеделник. Медиците са направили програма за възстановяване до мача с Мейуедър, но тялото на филипинеца не е издържало.