Още по темата

 

Точно седмица след победата срещу Мани Пакиао Флойд Мейуедър даде интервю за телевизията, която излъчва мачовете му - Showtime.

Преди дни от телевизията пуснаха анонс, а сега излезе и цялото интервю с Мейуедър.

- Какво мислите за Пакиао и контузията му?
- Срам го е. Той е засрамен. Той беше победен боксьор. Има разлика между това да си велик боксьор и да си най-добрият в историята, какъвто съм аз. Аз доказах, че съм най-добрият. От него има само извинения, извинения, извинения. Знаех, че така ще стане. Знаех го. Но няма да се вържа на тези глупости. И не искам публиката да се връзва. Той загуби, знае, че загуби. А аз загубих голяма част от уважението си към него след всичко това. Излизаш, биеш се, ако загубиш, няма проблем. Казваш: „Мейуедър беше по-добрият боксьор”. Един истински шампион може да се върне след загуба. Но всички тези приказки от него са смешни. Много смешни. Аз спечелих, знам, че спечелих. Знам, че съм по-добрият боксьор. Ако се бием 10 пъти, ще спечеля 10 пъти. Ако се бием 20 пъти, ще го бия 20 пъти. Дори да се бием 100 пъти, ще спечеля всички 100 мача. Мани Пакиао просто не е по-добър боксьор от мен.

- Усетихте ли по време на мача, че той има проблем с рамото?
- Абсолютно не. Той беше бърз. Лявата му ръка беше бърза, дясната също. Хвърляше удари и с двете! И то бързи и силни удари. Но след всички приказки – той беше боксьорът, който яде бой. Още от първия рунд той знаеше, че не може да бие Флойд Мейуедър. Шест дни преди мача той се боксира 4 рунда. И може да видите записите – когато той дойде в Лас Вегас за мача, правеше комбинации на тренировка, всичко си беше нормално. Махаше на публиката с двете ръце. Имам да кажа само едно – Мани Пакиао, не си на нивото ми. Мани Пакиао, ти никога няма да бъдеш на нивото ми. Точка. Има само един начин. Ако загубиш, трябва да го приемеш и да кажеш: „Мейуедър, ти беше по-добрият боксьор”. Окей е да си номер 2. Не е лошо да си точно зад мен. Окей е.

- Колко подразнен сте от Пакиао?
- Разстроен съм. Много. Дали пратих съобщение на Стивън Смит, че ще се бия отново с него? Да, но си промених мнението. Поне в момента ще кажа „не”. Защото той не може да губи. Той е страхливец. Не се прави така.

- Страхливец е доста тежка дума.
- Просто не ми харесва какво прави. Неговите действия са действия на страхливец. И то след всички тези години, в които медиите и критиците плюеха мен.

- И все пак има ли някакъв вариант да преосмислите и да промените решението си в бъдеще?
- Не. Не искам да правя бизнес с тях повече. Аз съм професионалист. Аз съм сред най-големите бизнес компании в света. А те правят лош бизнес. Знаех си, знаех си, че така ще стане. Извинения, извинения, извинения. Върнете се назад, имате записи на всичко. Знаете какво казах – аз съм роден победител и ще умра победител.

- През септември ли ще е последният ви мач, или все пак ще продължите и след това?
- За момента не знам какво ще правя. Всеки ден се чувствам по различен начин.

- Как се чувствате в момента?
- Аз съм на върха на света!

- И все пак е възможно да стигнете 50:0 (в момента Мейуедър е с 48 победи и 0 загуби – б.а.)?
- Знаете ли, трябва да направя реклама на „Дисни”. Ще отида в Дисни Уърлд. Сериозно – аз съм благословен. Умът ми е остър. Правя умни инвестиции. Всичко ми връща печалби, всичко върви добре. Здрав съм, стабилен финансово, баща ми е здрав и е до мен. Децата ми са здрави и получават най-доброто образование. Свободен съм, свободен съм като птица. Щастлив съм.

- Нещо във вас се е променило? Различен Мейуедър ли виждаме днес? Бяхте доста тих преди този мач, по време на промотирането му. Хората ви познават по определен начин и очакват нещо от вас, но този път не им го дадохте. Защо не, различен ли сте?

- Психически съм на друго място. Просто така се случва. По-стар, по-мъдър. В продължение на години хората казваха, че съм луд, когато говорех, че ще съм първият боксьор, който ще направи 100 или 200 млн. долара за една нощ. Казваха, че съм луд. Вече няма нужда да казвам какво мога да направя. Аз съм го правил толкова много пъти. Винаги съм казвал – поставете някой пред мен и вижте какво мога да направя. Нямаше нужда да казвам каквото и да е лошо за Мани. Но сега той не ми оставя друг избор.

- Имаше доста лоши неща, които треньорът му Фреди Роуч каза за вас?
- Фреди Роуч, обичам те. Продължавай с добрата работа.

- Наистина?
- Няма какво лошо да кажа за него. Когато Роуч дойде отзад преди мача, знаете ли как ме гледаше? Всеки път, когато ме погледнеше, все едно казваше: „Никога не съм виждал по-уверен боксьор”. Роуч винаги ходи при съперника, когато слагат бинтовете преди мач. И винаги вижда боксьори, които са нервни, притеснени. А аз бях спокоен, хладнокръвен. Говорех си с хората, смеехме се, гледах мачовете преди нашия и просто чаках да дойде времето да изляза и да свърша каквото трябва. Независимо дали бях спечелил, паднал или мачът беше равен – казах още преди това, че и двамата сме победители. Или поне аз съм победител. Не знам точно колко пари е спечелил Пакиао от този мач. Но за моя тим ние сме някъде около 225 млн. долара. Вече сме със 125 млн. напред, чакаме още поне 100 допълнително.