Боксовата кариера на Тайсън Фюри приключи, след като британецът отложи за втори път реванша с Владимир Кличко.

Това е мнението на известния промоутър Еди Хърн, който подчерта:

"Не мисля, че той ще стъпи отново на ринга. Как можеш да обединиш тежката категория, да пребиеш Владимир Кличко и после да забъркаш такава каша! Сега всички ще се настроят срещу него и най-вероятно ще го лишат от титлите. Това не е случай, в който можеш да махнеш с ръка: "Е, тук вече попрекалиха!" 

Според Хърн световните федерации, чиито пояси се държат от Фюри - Световната боксова асоциация (WBA) и Световната боксова организация (WBO), не могат да продължават още дълго време без шампионски мач. "Те изчакаха достатъчно.

Световната титла в тежка категория е огромна част от техния бизнес, а вече повече от година не могат да си докарат пари от нея. Да, има чувствителност на тема психично здраве, но това е бизнес." 

От щаба на Фюри заявиха, че той наистина има психологически проблеми. По думите на чичото и треньор на световния шампион (25-0, 18 КО) Питър Фюри неговият племенник е загубил всякакъв интерес към бокса и "почти е стигнал точката на пречупване". "Тайсън идваше в залата, но се виждаше, че мислите му са далеч от бокса." 

Президентът на WBA Джилберто Мендоса заяви, че организацията може да лиши от титлата британеца, ако не предостави медицинско свидетелство след поредното отлагане на боя с Кличко (първия път заради глезен). В такъв случай поясите могат да бъдат разиграни в двубоя Владимир Кличко - Антъни Джошуа.

На този етап обаче Хърн изключва мач с Джошуа - шампионът на Международната боксова федерация (IBF). Според него правните действия, които очаква от щаба на Фюри при евентуално отнемане на поясите, бая ще се проточат, което прави този двубой малко вероятен. 

Една от възможните причини за отлагането на мача е депресията на британеца. В същото време стана известно, че Фюри е отказал да даде и задължителна допинг проба, като прослушването трябваше да се състои след боя с украинеца.